'Official die veld als eerst opkwam bij Brazilië-Argentinië was mogelijk gewapend'

'Official die veld als eerst opkwam bij Brazilië-Argentinië was mogelijk gewapend'

06-09-2021 10:45
2

Eén van de officials die het veld betrad tijdens Brazilië-Argentinië, had vermoedelijk een wapen op zak. Dat meldt onder meer het Argentijnse TyC Sports maandag op basis van videobeelden. De mogelijk gewapende man kreeg het zelfs aan de stok met Nicolás Otamendi en Marcos Acuña.

De official die vermoedelijk een pistool op zijn heup droeg, was een San Pablo-politieagent. De man betrad als eerste van de aanwezige officials het veld. Op beelden is te zien dat de agent een voorwerp met de vorm van een pistool onder zijn shirt heeft zitten.

🧐 Arjantin basını, Brezilya maçı esnasında sahaya giren ilk isim olan ve Nicolas Otamendi ile Marcos Acuna'yla tartışan yetkili kişinin silahlı olduğunu öne sürdü. pic.twitter.com/N0zMzZYF5F

De official kreeg het op het veld aan de stok met Argentijnse verdedigers Otamendi en Acuña. De bondscoach van Argentinië, Lionel Scaloni, moest zelfs tussen zijn spelers en de agent komen om de boel te sussen.

Stafleden van gezondheidsorganisatie ANVISA betraden het veld doordat Emiliano Martínez, Emiliano Buendia (Aston Villa), Cristian Romero en Giovani Lo Celso (Tottenham Hotspur) zich vermoedelijk niet aan de quarantaineplicht hebben gehouden. Het viertal is woonachtig in Engeland, waardoor ze volgens de regelgeving in Brazilië eerst veertien dagen in quarantaine moesten gaan.