Zirkzee wijst met vinger naar Feyenoord: 'Moest wel andere opties overwegen'

Zirkzee wijst met vinger naar Feyenoord: 'Moest wel andere opties overwegen'

06-09-2021 18:24
2

Joshua Zirkzee kan weinig met de kritiek op zijn vroege vertrek uit Nederland. De spits verruilde Feyenoord al op zestienjarige leeftijd voor Bayern München. Onder meer Marco van Basten noemde die stap 'niet slim'.

Volgens Zirkzee is Van Basten een groot voorbeeld voor hem. "Het was schrikken dat hij zo over mij sprak", zegt de aan Anderlecht verhuurde Nederlander in Het Laatste Nieuws. "Niet zozeer omwille van zijn uitspraken, wel omdat hij me kende: dat vond ik echt gek. Weet je, hoeveel respect ik ook voor Marco heb, ik was het niet noodzakelijk eens met zijn mening. Ik was er namelijk wel van overtuigd dat ik kansen zou krijgen bij Bayern."

"Ik kon ook naar Everton, zij drukten door, maar in Engeland doorbreken, dat is complex", vervolgt Zirkzee. "Bayern vond ik... anders. Zij wilden me heel erg graag, Feyenoord niet. Tja..." De Rotterdammers treuzelden met een contractaanbieding. "Bij de O16 had ik een sterk seizoen afgewerkt, ik was van mening dat ik daarvoor beloond moest worden - wat bij ploegmaats wel gebeurde. Uit de gesprekken met de clubleiding bleek evenwel dat ik nog even geduld moest oefenen."

"Feyenoord was mijn club, maar als het niet komt, dan móest ik wel andere opties overwegen. Bayern leverde grote inspanningen. Wie zou dan nee zeggen?", aldus Zirkzee.