Courtois geniet van zege tegen Tsjechië: Het was een belangrijke match vandaag

Courtois geniet van zege tegen Tsjechië: "Het was een belangrijke match vandaag"

05-09-2021 23:27 Laatste update: 23:17
1

De Rode Duivels hebben zich niet laten verrassen door Tsjechië. Na een duel met overtuigend voetbal haalde onze nationale ploeg het met 3-0. Thibaut Courtois kon uiteraard niet anders dan tevreden zijn met de prestatie van zijn ploeggenoten.

Courtois had uiteindelijk een vrij rustige avond. "Het was een belangrijke match vandaag, zeker na het gelijkspel van in Praag", legde de doelman uit bij VTM. Hoewel concurrent Tsjechië het onderspit moest delven, wilde Courtois nog niet te zeer op de zaken vooruit lopen. "Natuurlijk is de kwalifiicatie nog niet honderd procent zeker, al mag de match op Wit-Rusland geen problemen vormen", is de doelman eerlijk.

Ondanks het overwicht kregen de Belgen nog enkele gevaarlijke situaties tegen. "We hadden het op het einde van de eerste helft wel goed uitgelegd, maar toch gebeurde het", reageerde Courtois enigszins kritisch. "Voor hetzelfde geld scoren zij. Wij konden geen balbezit houden. Het waren twee belangrijke reddingen."

Bondscoach Roberto Martinez had nochtans gevraagd om scherper uit de kleedkamer te komen, maar dat viel uiteindelijk tegen. Dat kon Courtois niet al te veel schelen. "Het was een goede wedstrijd", zei de nummer één.