Mulder geniet van de Rode Duivels: Er waren enkele schitterende goals bij

Mulder geniet van de Rode Duivels: "Er waren enkele schitterende goals bij"

05-09-2021 22:58
1

De Rode Duivels leken op papier een lastige wedstrijd te wachten te staan tegen Tsjechië, maar een 3-0-overwinning bleek het tegendeel. Onze nationale ploeg bleek heer en meester tegen die andere kwartfinalist van het voorbije EK.

"Al was het maar om die prachtige save van Courtois. Eden Hazard scoort ook nog, hij is in orde. Lukaku, Vanaken ... Het was in orde. België heeft veel te bieden", vertelde Jan Mulder op VTM. Toch had Heleen Jacques wel een werkpuntje voor de nationale ploeg. "Ze waren een beetje ingeslapen in het begin van de tweede helft", klinkt het.

Ondanks het overwicht van de Duivels maakte vooral Thibaut Courtois indruk in het begin van de tweede helft. "Schitterende stijl ... Dit is technisch zo volmaakt. Courtois is niet alleen een goede, maar ook een stijlvolle doelman", besluit Mulder. Marc Degryse sluit zich aan bij de goede ploegprestatie. "Met dat verschil in klasse, als we willen ... Ik heb vanavond een leuke wedstrijd gezien met onze sterspelers", vindt de oud-international.

Vooral het derde doelpunt van de Duivels viel in de smaak. Die kwam tot stand na een geweldige combinatie. "Het is alsof ze weet wat er gaat gebeuren", vat Mulder het samen. "We hebben voor het eerst ook de Hans Vanaken van Club Brugge gezien, met goede steekpasses en amper balverlies ... Je ziet hem groeien", voegt Degryse nog toe. Na een dertien op vijftien lijkt de kwalificatie voor het WK in Qatar stilaan binnen. Volgende woensdag kan ons land een nieuwe stap zetten tegen Wit-Rusland.