Rode Duivels hebben geen kind aan Tsjechië, Lukaku scoort in jubileuwedstrijd

05-09-2021 22:37
12

De Rode Duivels hebben een geweldige stap gezet richting het WK in Qatar in 2022. In een gevulde Heizel, voor het eerst in zo'n twee jaar tijd, haalde de ploeg van Roberto Martinez het eenvoudig met 3-0. Romelu Lukaku scoorde in zijn jubileum.

Lukaku vierde voor aftrap van de wedstrijd zijn honderdste interland voor de Rode Duivels. Dat deed hij in stijl, want al na acht minuten had de recordschutter zijn eerste doelpunt tegen de netten hangen. Op pass van Hans Vanaken werkte Lukaku uitstekend af. Op die manier kwamen de Duivels op voorsprong in hun match tegen Tsjechië, toch één van de grootste concurrenten voor het WK-ticket.

Voor het oog van 20.000 toeschouwers gingen de Belgen voort op hun élan. Zowel Eden Hazard als Lukaku kregen goede kansen, maar invallersdoelman Jindrich Stanek hield zijn netten schoon. Net voor rust was het verzet van de Tsjechische doelman verleden tijd. Na een fraaie aanval speelde Vanaken Hazard heerlijk vrij achter het steunbeen. Die laatste hield het hoofd koel en schoot gekruist raak: 2-0.

Na de pauze tankten de Tsjechen uit een ander vaatje. Tot twee maal toe kwamen de bezoekers op de rand van de gelijkmaker, maar Thibaut Courtois was vastberaden om zijn netten schoon te houden. Net dan toonden de Duivels hun klasse. Op het uur mondde een geweldige aanval uit bij Alexis Saelemakers, die droog voorbij Stanek besloot.

Nadien probeerde Tsjechië nog wel, maar eigenlijk kwam daar geen gevaar meer uit. De Belgen lieten zelf na om de score hoger op te drijven. Niettemin leverde onze nationale ploeg een puike prestatie af, die de komende dagen beloond moet worden met een derde zege op rij op het veld van Wit-Rusland.