Club Brugge kiest voor eigen jeugd en concurreert met RB Salzburg en Ajax

Club Brugge kiest voor eigen jeugd en concurreert met RB Salzburg en Ajax

05-09-2021 19:16
26

Club Brugge probeert steeds vaker eigen jeugdtalenten in de eigen kern te zien doorbreken en zet dan ook vol in op de eigen jeugdopleiding. Tegen 2023 wil het de helft van de A-ploeg uit eigen talenten bevolken. Daar moet de nieuwe Head of Academy Tim Smolders bij helpen.

Zo wil men bij Club Brugge voortaan ook geen jeugdtalenten meer naar het buitenland zien vertrekken. "We moeten ons afvragen: waarom spelen sommige jeugdinternationals hier niet? Waarom kozen sommigen voor het buitenland?", vertelt Smolders in Krant van West-Vlaanderen. "In hoeverre speelt het financiële daarin een rol? Elk verhaal is anders, maar de doelstelling moet hoe dan ook zijn dat de besten bij ons zitten."

Met 'The Nest' hoopt Club Brugge ook een extra troef te hebben om jeugdtalenten te kunnen houden. Het jeugdcomplex moet talenten van Club Brugge uit de handen van andere clubs houden. "Met grote clubs uit de vijf grote competities zal er altijd wel een kloof blijven, maar met clubs als Ajax en Red Bull Salzburg moeten we kunnen concurreren", aldus Smolders.

Club Brugge hoopt op die manier ook de volgende stap te kunnen zetten in de jeugdopleiding. Recent zag het nog Charles De Ketelaere doorbreken, terwijl ook Noah Mbamba een grote toekomst wordt voorspeld. Daarnaast zitten ook jeugdspelers Senne Lammens, Nick Shinton, Brandon Mechele, Ignace Van der Brempt, Cisse Sandra en Tibo Persyn in de A-kern van de Bruggelingen.