UPDATE: Van Damme wil zich nog niet genezen noemen: 'We blijven voorzichtig'

UPDATE: Van Damme wil zich nog niet genezen noemen: 'We blijven voorzichtig'

05-09-2021 18:00 Laatste update: 08-09-2021 16:35
10

Miguel Van Damme vecht nog steeds tegen leukemie. Enkele jaren geleden raakte bekend dat de doelman van Cercle Brugge uitbehandeld is, maar plots gaat het wonderwel beter met hem. Dat geeft hij zelf aan in Humo.

Twee jaar geleden was er geen hoop meer voor Van Damme. De kans was groot dat hij binnen enkele maanden zou sterven, maar nu heeft Van Damme goed nieuws. "Ik was uitbehandeld. Iedereen in mijn omgeving had het opgegeven. Dat zeiden ze me niet, maar aan hun gezichten zag ik het wel. Tot mijn controles de afgelopen maanden steeds beter werden. De dokters vonden geen leukemie meer in mijn bloed, en ook in de ruggenmergpunctie was niets meer te zien."

Waarschijnlijk is dit het gevolg van een eerdere behandeling. "Het vermoeden is nu dat de stamceltransplantatie die ik twee jaar geleden heb ondergaan, nu pas begint te werken. Tot grote verbazing van de dokters, want indertijd sloegen die donorcellen niet aan – of maar heel eventjes."

Van Damme kreeg zijn eerste kankerdiagnose in 2016, maar overwon de ziekte toen. Helaas keerde de kanker twee jaar geleden weer terug. Ondertussen werd hij ook nog vader van een dochtertje.

Update 8/9: In een bericht op Instagram heeft Van Damme gereageerd op het interview dat hij enkele dagen geleden liet optekenen. De onfortuinlijke doelman wil enige nuance aanbrengen. Zo zegt hij dat het de goede kant opgaat met zijn gezondheid, 'maar we blijven voorzichtig om al te spreken over genezing'. Hoewel 'alles positief is', houdt Van Damme nog een slag om de arm. Inmiddels is de Cercle-keeper wel waar aan het trainen. Hij verzekert dat hij zijn uiterste best blijft doen om voor eens en voor altijd van de ziekte verlost te geraken.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Miguel Van Damme (@miguelvd16)