Tsjechen blikken vooruit: Loodzware opdracht maar De Bruyne is er wel niet bij

Tsjechen blikken vooruit: "Loodzware opdracht maar De Bruyne is er wel niet bij"

05-09-2021 12:30 Laatste update: 12:34
3

Vanavond ontvangen de Rode Duivels Tsjechië in Brussel. De bezoekers zijn met stip de grootste uitdager van ons land in de kwalificatiepoule. Een driepunter kan de Rode Duivels in een zetel brengen, maar ook de Tsjechen kunnen een goede zaak doen.

Kapitein Tomas Soucek stond de aanwezige pers te woord. De Tsjechische sterspeler, actief bij West Ham, kijkt uit naar de partij maar beseft ook de moeilijkheidsgraad van de ontmoeting. Al is er ook een opluchtende factor.

Zo hoeven de Tsjechen de splijtende passes van Kevin De Bruyne niet te vrezen. "Alle Rode Duivels zijn erg getalenteerd maar voor mij is De Bruyne gewoon de beste middenvelder ter wereld. Het is toch een opluchting dat hij er niet bij is", citeert Sporza de Tsjechische kapitein.

Makkelijk wordt het echter niet voor Soucek en zijn kompanen. "Het zal deze keer anders zijn dan in de heenwedstrijd toen we 1-1 gelijkspeelden. We spelen nu op verplaatsing. Dit is absoluut de lastigste wedstrijd van de kwalificatiecampagne. Maar we beginnen er aan met de motivatie om een goed resultaat neer te zetten", vervolgt Soucek.

Door de winst tegen Wit-Rusland speelt Tsjechië ook met iets minder stress. "Het was een nerveuze partij want we moesten winnen. Dankzij die zegen kunnen we nu wel iets meer ontspannen de wedstrijd tegen de Belgen aanvangen."