Barcelona-contract Griezmann lekt uit: van 17 miljoen naar 21 miljoen euro bruto

Barcelona-contract Griezmann lekt uit: van 17 miljoen naar 21 miljoen euro bruto

04-09-2021 20:45

De Spaanse krant Diario SPORT heeft de details van het FC Barcelona-contract van Antoine Griezmann onthuld. De Frnsman keerde vlak voor het sluiten van de transfermarkt terug bij Atlético Madrid, de club die hem in 2019 nog aan FC Barcelona had verkocht.

Griezmann wordt tot het einde van het seizoen verhuurd, inclusief optie tot koop, en staat formeel nog onder contract bij Barcelona. SPORT heeft het contract ingezien dat in 2019 is ondertekend door de dit jaar dertig geworden aanvaller. Barça beloofde hem toen 95 miljoen euro bruto uit te keren, verspreid over vijf jaar: Griezmann verdiende in zijn eerste seizoen zeventien miljoen per jaar en dat bedrag zou jaarlijks met één miljoen verhoogd worden, tot 21 miljoen in zijn vijfde seizoen.

SPORT weet ook te melden dat in het contract van Griezmann diverse lucratieve bonussen zijn opgenomen: de krant belooft dat men daar na het weekend dieper op in zal gaan. Barcelona betaalde in 2019 ook nog een transfersom van 120 miljoen euro om hem over te nemen van Atlético Madrid. Na twee weinig succesvolle seizoenen – ondanks 35 goals en zeventien assists in 102 officiële wedstrijden – heeft Griezmann de omgekeerde weg bewandeld. Volgens Spaanse media was een deel van de FC Barcelona-selectie daar niet rouwig om: Griezmann zou niet goed in de groep hebben gelegen.