Vaccinweigeraar Xhaka zorgt voor ophef na coronabesmetting, Mourinho geeft advies

Vaccinweigeraar Xhaka zorgt voor ophef na coronabesmetting, Mourinho geeft advies

04-09-2021 17:00
1

Granit Xhaka houdt de gemoederen bezig in Zwitserland. De aanvoerder van de nationale ploeg moet de WK-kwalificatieduels met Italië en Noord-Ierland laten schieten, omdat hij besmet is met het coronavirus. Dat terwijl Xhaka het coronavaccin weigerde. Opvallend genoeg heeft José Mourinho zich ook bemoeid met de zaak.

Bij Zwitserland kregen alle spelers de mogelijkheid om zich te laten vaccineren tegen corona. Xhaka bedankte echter vriendelijk. Nu is de controleur dus besmet met het virus, waardoor hij niet beschikbaar is voor bondscoach Murat Yakin. De oefenmeester verdedigt zijn aanvoerder desondanks. "Granit is als aanvoerder een rolmodel, maar hij is ook gewoon een mens", liet hij na een oefeninterland tegen Griekenland optekenen door Blick. "We moeten zijn beslissing respecteren."

AS Roma-trainer José Mourinho heeft op Instagram overigens een duit in het zakje gedaan. Onder een bericht van Xhaka verzoekt de Portugese succescoach hem om de spuit alsnog moet nemen. 'Haal die prik Granit, zorg ervoor dat je veilig bent', schrijft Mourinho. 'Dank u, meneer', reageert Xhaka, die afgelopen zomer nog dichtbij een overstap was naar Roma.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie