'Zo ben ik niet, er was één persoon die nooit zou gaan veranderen: Koeman'

'Zo ben ik niet, er was één persoon die nooit zou gaan veranderen: Koeman'

04-09-2021 16:30

Miralem Pjanic heeft na zijn vertrek van FC Barcelona naar Besiktas, waar hij samen met Michy Batshuayi zal spelen, snoeihard uitgehaald naar Ronald Koeman. De Bosniër begrijpt niets van het handelen van de Nederlander, die volgens Pjanic 'geen respect toonde'.

Pjanic kwam niet voor in de plannen van Koeman, maar volgens de middenvelder vertelde Koeman niet wat hij anders moest doen om wél in aanmerking te komen voor speelminuten. "Ik sprak met mensen binnen de club", zo vertelt Pjanic in een openhartig interview met Marca. "Ze begrepen mijn teleurstelling, maar konden niets doen. Niemand begreep het. Ze bedankten me voor mijn goede instelling, maar wat heb ik daar aan?"

Niet alleen Pjanic zat in een uitzichtloze situatie in Camp Nou, ook andere spelers zaten in hetzelfde schuitje. "Ik wil niet over ze praten, dat kunnen ze zelf doen wanneer ze dat willen", vervolgt de Bosniër. "Hoe denk je dat het was? Van februari tot mei speelde ik nauwelijks. Ik had kunnen zeggen: ik heb een driejarig contract, wat maakt mij het uit. Maar zo ben ik niet. Er was één persoon die nooit zou gaan veranderen: de trainer."

Ondanks alle tegenvallers spreekt Pjanic met geen kwaad woord over Barcelona. "Ik heb altijd met veel respect gesproken over de club. Ik heb gewoon pech gehad met de coach. Barcelona is Barcelona. Ik kan niet nóg een jaar zonder voetbal, ik wil spelen", zo sluit Pjanic af.