Lukaku droomt van Nations League of het WK: We zitten nog niet op onze top

Lukaku droomt van Nations League of het WK: "We zitten nog niet op onze top"

04-09-2021 14:40
5

De Rode Duivels zullen ook tegen Tsjechie weer kunnen bouwen op een ijzersterke Romelu Lukaku. Tegen Estland zette de Belgische recordschutter alvast de toon door twee keer te scoren. Bovendien heeft Big Rom een extra motivatie: zondagavond wacht zijn honderdste cap bij de nationale ploeg.

Nog niet zo heel lang geleden liet Lukaku zich eens ontvallen dat hij nog voor zijn 30e zou stoppen bij de Rode Duivels, maar inmiddels lijkt hij daarop terug gekomen. "Ik vind dat nog altijd een eer", vertelt hij op zijn persconferentie. "Met deze generatie hebben we mooie dingen bereikt. We zitten nog niet op onze top. Ik hoop dat we de Nations League of het WK kunnen winnen. Het grootste cadeau voor mijn honderdste cap is winnen. Meer heb ik niet nodig", toont Lukaku zich geen lastige klant.

Tsjechië zal er echter alles aan doen om het feestje te verpesten. De EK-ganger valt niet te onderschatten. "Tsjechië is een gevaarlijke ploeg", beseft Lukaku. In de 'heenmatch' in maart mochten de Duivels tevreden zijn met een gevleid 1-1-gelijkspel. "Toen was ik zwaar onder de indruk", geeft Lukaku toe. "We zullen top moeten zijn. Na het EK moeten we ons in vraag stellen."

Ter ere van zijn jubileum mocht Lukaku nog even in zijn geheugen graven. Welke interland vond hij de meest legendarische die hij gespeeld heeft? "Tegen de VS op het WK 2014, tegen Brazilië op het WK 2018, thuis tegen Estland toen we met 8-1 wonnen", voegt hij er nog een verrassend duel aan toe. Big Rom trof toen twee keer raak in de slotminuten.