Martinez verwacht zware dobber tegen Tsjechen: Nemen risico's en zijn dynamisch

Martinez verwacht zware dobber tegen Tsjechen: "Nemen risico's en zijn dynamisch"

04-09-2021 14:09
2

Na de 2-5-overwinning in Estland prijkt ons land bovenaan haar WK-kwalificatiepoule met tien op twaalf. Toch vielen er enkele aanmerkingen te maken bij de prestatie in Tallinn, te meer omdat zondag met Tsjechië een tegenstander van een hoger niveau wacht. Roberto Martinez is dan ook op zijn hoede.

De Tsjechen vallen niet te onderschatten, zoveel is zeker. Op het EK stonden ze hun mannetje en in de 'heenwedstrijd' tegen de Rode Duivels verdienden ze meer dan dat 1-1-gelijkspel. "Het team is verschillend van toen", merkt Martinez wel op op zijn perspraatje. "Ze nemen risico's en zijn dynamisch. Ze hebben een duidelijk idee hoe ze spelen. Alle spelers passen daarin." 

Martinez gaat nog wat dieper in op zijn tactische analyse van de tegenstander. "Tsjechië valt soms aan met zeven of acht mensen. Hun back is ongelooflijk, ze hebben Soucek ... Ze verdedigen uitstekend en als ze de bal krijgen, zie je een goeie aanval. Ze voeren hoge druk. Het wordt een fantastische wedstrijd", voorspelt de bondscoach. 

Om Tsjechië opzij te zetten rekent Martinez uiteraard weer op Romelu Lukaku, bij afwezigheid van Kevin De Bruyne dé vedette van het elftal. "Lukaku is een levend icoon van het Belgisch voetbal: 100 caps op 28 jaar, 66 goals. Het moet een ongelooflijk feest voor hem worden", vertelt de trainer over het jubileum van zijn pupil. En de Duivels hebben er meteen nog een wapen bij, want voor het eerst in zo'n twee jaar zal de Heyzel weer gevuld zitten met toeschouwers. "We zijn blij dat de fans terug zijn. Voetbal zonder supporters heeft geen zin", windt Martinez er geen doekjes om.