'Koeman maakt indruk op Barcelona-bestuur tijdens zomerse transferperiode'

'Koeman maakt indruk op Barcelona-bestuur tijdens zomerse transferperiode'

04-09-2021 12:45
3

Ronald Koeman staat er (inmiddels) goed op bij het FC Barcelona-bestuur. Waar de Nederlander na vorig seizoen nog moest vrezen voor zijn baan, lijkt de sfeer binnen de club inmiddels volledig omgeslagen.

Dat meldt Diario SPORT. Joan Laporta leek Koeman afgelopen zomer naar de Barça-uitgang te duwen. Zo stelde de preses dat Koeman met hartklachten naar het ziekenhuis zou zijn gegaan, maar daar was volgens de Nederlander niets van waar. Koeman liet via Twitter van zich horen en stelde iedereen gerust.

Laporta en de rest van het bestuur stellen nu echter dat Koeman een 'geschikte trainer' is voor Barcelona. Dat komt mede door de acties van Koeman in de transferperiode. Hij werd door Laporta op de hoogte gehouden van alle transfers en mocht meepraten. Er was één (financiële) uitzondering: Messi. Over het vertrek van de Argentijn had Koeman niets te vertellen.

Het Barcelona-bestuur vindt dat Koeman de transferperiode goed door is gekomen. Ook al lijkt het team er kwalitatief op achteruit te zijn gaan, blijft Koeman positief. Dat zorgt voor waardering van het bestuur: Koeman zit vooralsnog stevig in het zadel in Camp Nou.