Gent zwaait vijftal uit voor interlandverplichtingen: van Afrika tot Scandinavië

Gent zwaait vijftal uit voor interlandverplichtingen: van Afrika tot Scandinavië

03-09-2021 19:14

Als één club er van baalt dat er begin september een interlandpauze op de planning stond, is het KAA Gent wel. Na de 6-1-aframmeling die het uitdeelde aan Club Brugge, hoopte Hein Vanhaezebrouck ongetwijfeld meteen verder te bouwen op dat gevoel. In tussentijd moet de oefenmeester vijf spelers afstaan.

Een kwintet van Gent is momenteel namelijk aan de slag bij hun vaderland. Andreas Hanche-Olsen en Giogri Chakvetadze kwamen al in actie bij respectievelijk Noorwegen en Georgië. Voor die eerste was er zelfs een primeur weggelegd: zijn allereerste basisstek in het Noorse elftal. Hanche-Olsen speelde wel een ongelukkige hoofdrol bij het tegendoelpunt van Nederland in het 1-1-gelijkspel. Chakvetadze mocht dan weer invallen in het slotkwartier tegen Kosovo (0-1-verlies).

Ook op het Afrikaanse continent laten enkele Buffalo's het beste van zichzelf bewonderen. Nurio Fortuna speelde 77 minuten met Angola bij Egypte (1-0). Joseph Okumu startte met Kenia dan weer aan het burenduel met Oeganda. Daarin werd niet gescoord. Tot slot is ook Michael Ngadeu naar zijn thuisland afgereisd, maar Kameroen komt deze vrijdagavond pas in actie.