Schorsing van Dewaest is aangepast naar drie wedstrijden waarvan twee effectief

Schorsing van Dewaest is aangepast naar drie wedstrijden waarvan twee effectief

03-09-2021 20:15
4

In de laatste wedstrijd voor de interlandperiode, heeft Sébastien Dewaest een rode kaart gekregen. De Koninklijke Belgische Voetbalbond had het voorstel eerst gehalveerd naar twee duels waarvan één slechts effectief. De KBVB heeft het beslissing nu aangepast.

Tijdens de wedstrijd tegen Royal Antwerp FC had Dewaest al een gele kaart gekregen. In de laatste minuten van de wedstrijd maakte hij een overtreding waarbij hij direct rood kreeg. Het eerste voorstel van de KBVB was vier wedstrijden schorsing waarvan drie effectief.

Dewaest zag het voorstel gehalveerd worden naar twee wedstrijden waarvan maar één effectief. Nu heeft de KBVB een nieuw beslissing naar buiten gebracht. Het gaat nu om drie wedstrijden waarvan twee effectief. Daarbij ontvangt de verdediger ook nog een boete van 2500 euro.

Oud-Heverlee Leuven zal Dewaest dus twee wedstrijden moeten missen. Na de interlandperiode speelt OH Leuven als eerst tegen KV Kortrijk. De andere wedstrijd welke de verdediger moet missen is een uitwedstrijd tegen KV Mechelen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s