Straf: Guardiola neemt Lavia nu al op in Champions-League-selectie van Man City

Straf: Guardiola neemt Lavia nu al op in Champions-League-selectie van Man City

03-09-2021 18:04 Laatste update: 17:54
2

Het gaat hard voor Roméo Lavia, erg hard. Op zijn zeventiende lijkt onze getalenteerde landgenoot nu al klaar voor de grote doorbraak bij Manchester City. Pep Guardiola heeft hem zelfs opgenomen in zijn kern voor de Champions League. 

Een knappe verwezenlijking van Lavia, die pas begin augustus zijn debuut mocht vieren in een oefenpot bij de grote jongens. Die uitdaging is hij blijkbaar met verve aangegaan, want nu zet de controlerende middenvelder een nieuwe stap in zijn ontwikkeling. Op de CL-lijst van City, die op de website van de UEFA te raadplegen valt, prijken 'slechts' 21 spelers, met grote namen als Kevin De Bruyne, Riyad Mahrez en Ruben Dias.

Het komende halve jaar mag Lavia zich dus één van die 21 noemen. Kanttekening: als jeugdspeler heb je bij de UEFA een streepje voor om de selectie te halen. Dat maakt de prestatie van Lavia er niet minder om. Op zijn debuut in een wedstrijd met inzet is het wel nog even wachten. Tot dusver dit seizoen speelde Lavia drie matchen mee bij de beloften van City.