Pro League gaat overstag: vanaf volgende speeldag weer uitsupporters in stadions

Pro League gaat overstag: vanaf volgende speeldag weer uitsupporters in stadions

03-09-2021 17:27 Laatste update: 17:33
7

Het normale leven komt stilaan weer helemaal terug. De Pro League heeft vrijdag beslist dat ook bezoekende supporters vanaf 10 september weer toegelaten zijn in de Belgische stadions. Tot nu toe mochten die enkel gevuld worden met thuisfans.

Vanaf 10 september, volgende vrijdag is dat, kunnen supporters weer de verplaatsing maken naar een ander stadion. Daarover is overeenstemming gevonden tussen de verschillende actoren. De Pro League benadrukt dat het in nauw contact staat met de betrokken clubs. "We hebben er vertrouwen in dat de clubs ook deze stap goed zullen organiseren. Eindelijk is iedereen terug!", jubelt CEO Pierre François.

De fans van KV Oostende en Royal Excel Moeskroen mogen als eersten proeven van het stukje herwonnen vrijheid. Hun favoriete clubs spelen vrijdag respectievelijk op Club Brugge en op MSK Deinze. Er is ook al wat informatie bekend over de modaliteiten en de aanpak die gehanteerd zal worden. Zo blijft het Covid Safe Ticket uiteraard noodzakelijk. Dat zal twee keer gecontroleerd worden: voor het opstappen op de bus en bij binnenkomst in het stadion.