Van Gaal verklapt per ongeluk hele rechterkant Oranje: Ho, nou ik zeg te veel

Van Gaal verklapt per ongeluk hele rechterkant Oranje: "Ho, nou ik zeg te veel"

Steven Berghuis krijgt na zijn vroege wissel tegen Noorwegen een nieuwe kans van Louis van Gaal. Dat heeft de bondscoach van het Nederlands elftal vrijdagmiddag per ongeluk verklapt op de persconferentie in Zeist. Ook Denzel Dumfries gaat spelen.

Oranje ontmoet zaterdagavond Montenegro in Eindhoven. Berghuis heeft dan weer een basisplaats, zo blijkt uit de woorden van Van Gaal. De Ajax-aanvaller werd in Oslo nog na één helft gewisseld. "Ik heb met hem gesproken en aangegeven wat hij misschien beter zou kunnen doen, en wat hij misschien moet laten", zegt Van Gaal.

"Maar ik heb ook aangegeven: de manier waarop Jurriën Timber de rechtsbackpositie invulde, hielp hem niet. En daardoor geef ik hem nog een kans", aldus de bondscoach, die daarmee zijn mond voorbijpraatte. "Ho, nou ik zeg te veel. Potverdomme." Van Gaal is gecharmeerd van Berghuis. "In mijn ogen is hij onze beste rechterspits op de Nederlandse en buitenlandse velden."

Dumfries en De Vrij
Van Gaal, die aanvankelijk weinig prijs wilde geven, verklapt vervolgens ook dat Denzel Dumfries terugkeert in de Oranje-basis. "Ik denk dat hij er klaar voor is. Dumfries is een speler die een natuurlijke conditie heeft. Hij heeft corona gehad en binnen een week speelde hij al. Kan je die ook alvast invullen hè... Geweldige persconferentie. De opstelling is alweer bekend!"

Stefan de Vrij behoudt zijn basisplaats: de verdediger van Internazionale begint rechts in het centrum. Wie er naast hem staat, wil Van Gaal nog niet zeggen. De keuze gaat tussen Matthijs de Ligt, die terugkeert van een schorsing, en Virgil van Dijk.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie