Degryse neemt Martinez onder vuur: “Alles wat er misloopt, praat hij goed”

Degryse neemt Martinez onder vuur: “Alles wat er misloopt, praat hij goed”

03-09-2021 16:13
9

De Rode Duivels wonnen dan wel met 2-5 van Estland, de twee tegendoelpunten tegen het kleine landje zijn geen goed teken. Marc Degryse neemt tegenover Het Laatste Nieuws bondscoach Roberto Martinez onder vuur.

Martinez was achteraf positief over de tegengoals. “Als we kunnen blijven stilstaan, verdedigen we heel goed. Maar we hebben inderdaad meer moeite om de ruimtes te verdedigen bij omschakelingsmomenten van de tegenstander. Dat heeft te maken met de synchronisatie van de drie centrale verdedigers. In internationaal voetbal heb je als coach nu eenmaal minder tijd om hierop te trainen. Daarbij komt dat we dun bezaaid zitten in de linksvoetige centrale verdedigers.” 

Degryse vindt de positieve ingesteldheid van Martinez onterecht. “Het is Roberto Positivo, hé. Alles wat fout gaat, praat hij goed. Dat is zijn nature. Je krijgt geen slecht woord over de Rode Duivels uit zijn mond. Drie, vier, vijf kansen weggeven mag niet tegen Estland. Hij vindt dat niet erg. Ik wel. Ik hoop dat hij binnenkamers met zijn staf toch discussieert over hoe dit beter kan.”