Messi komt met schrik vrij bij overwinning Argentinië, Mexico wint in slot

03-09-2021 08:01
1

Argenintië heeft een eenvoudige overwinning geboekt op Venezuela in de WK-kwalificatie. Sterspeler Lionel Messi mag echter van geluk spreken dat hij ongedeerd uit de wedstrijd is gekomen. In de WK-kwalificatie van Noord- en Midden-Amerika heeft Mexico ook goede zaken gedaan.

Venezuela - Argentinië 1-3
Invaller Adrián Martínez maakte in de 32ste een bijzonder harde tackle op Messi. De stopper raakte Messi met gestrekt been, waarna de aanwinst van Paris Saint-Germain met veel pijn naar de grond ging. De charge kwam Martínez op een rode kaart te staan.

Daarna nam Argentinië afstand. Lautaro Martínez en invallers Joaquín Correa en Ángel Correa maakten de goals namens de bezoekers. In de blessuretijd deed Venezuela vanaf de strafschopstip nog wat terug, waardoor de eindstand op 1-3 werd bepaald. Daardoor staat Argentinië tweede in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie. Brazilië, dat op dezelfde avond won van Chili, is de koploper.

Mexico - Jamaica 2-1
In eigen huis wisten de Mexicanen af te rekenen met Jamaica. In de eerste helft, toen het nog 0-0 stond, kon het publiek smullen van een goede actie van Álvarez, die zijn tegenstander uit balans bracht met een dribbel. Vijf minuten na de pauze werd de openingsgoal gemaakt: Alexis Vega bracht Mexico op voorsprong. Dat werd een kwartier later echter ongedaan gemaakt door een treffer van Shamar Nicholson (Sporting Charleroi). In de 89ste minuut zorgde invaller Henry Martín ervoor dat Mexico alsnog de overwinning pakte.