Lukaku blijft kritisch na 2-5 zege Rode Duivels: “Dat is een werkpunt”

Lukaku blijft kritisch na 2-5 zege Rode Duivels: “Dat is een werkpunt”

03-09-2021 08:13
1

Romelu Lukaku was met doelpunt 65 en 66 weer belangrijk voor de Rode Duivels tegen Estland. Toch zag de aanvaller van Chelsea nog werkpunten en vindt de spits dat het beter moet zondag tegen Tsjechië.

Het vroege tegendoelpunt was geen goede start. “We incasseren veel te vroeg die goal. Zo’n vroeg tegendoelpunt is nooit goed. Voor hetzelfde geld heb je een moeilijke dag en kan je het niet meer rechtzetten. Gelukkig was dat vandaag niet het geval. Het was een wake-upcall.”

Zondag staat de ‘topper’ tegen Tsjechië al op het programma. “We wisten dat we met grote intensiteit aan de wedstrijd moesten beginnen. Dat zou Estland ook doen. Zondag hebben we een heel moeilijke wedstrijd tegen Tsjechië. Dan zullen enkele dingen beter moeten", citeert Het Nieuwsblad.

Lukaku wil de bal sneller vooraan zien. “De bal moet veel sneller diep gespeeld worden. Dat hoeft niet zo nodig naar mij te zijn. Dat kan ook naar Eden Hazard zijn. Sommige situaties moeten we sneller herkennen. Dat is een werkpunt. Want nog eens: zondag tegen Tsjechië wordt het moeilijk.”