Martinez ziet struikelblok: “Daarom ben ik blij dat Cobbaut naar Parma is gegaan”

Martinez ziet struikelblok: “Daarom ben ik blij dat Cobbaut naar Parma is gegaan”

03-09-2021 07:00
28

De Rode Duivels gingen met 2-5 winnen op Estland. De verdediging zag er soms niet goed uit en dat zag ook bondscoach Roberto Martinez. Tegenover Het Laatste Nieuws laat de Spanjaard zich uit over de WK-kwalificatiewedstrijd.

Het eerste doelpunt van Estland kwam al na twee minuten spelen. “Als we kunnen blijven stilstaan, verdedigen we heel goed. We hebben inderdaad meer moeite om de ruimtes te verdedigen bij omschakelingsmomenten van de tegenstander. Dat heeft te maken met de synchronisatie van de drie centrale verdedigers.”

Martinez heeft linksvoetige centrale verdedigers nodig. “In deze specifieke fase moet altijd één iemand (in dit geval Alderweireld, red.) druk zetten op de bal. In internationaal voetbal heb je als coach nu eenmaal minder tijd om hierop te trainen. Daarbij komt dat we dun bezaaid zitten in de linksvoetige centrale verdedigers. Er zijn weinig alternatieven voor Vermaelen en Vertonghen.”

De Spaanse keuzeheer dankt daarbij ook nog steeds aan Elias Cobbaut die de overstap maakte van RSC Anderlecht naar Parma. “Ik ben in dat opzicht blij dat Cobbaut naar Parma is gegaan en daar dit weekend negentig minuten speelde. Enkel rechtsvoetige centrale verdedigers komt de balans niet ten goede.”