Het VP-rapport: Vanaken overtuigt bij Rode Duivels, verdediging stelt teleur

Het VP-rapport: Vanaken overtuigt bij Rode Duivels, verdediging stelt teleur

02-09-2021 23:32 Laatste update: 03-09-2021 07:30
65

De Rode Duivels hebben de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland tot een goed einde gebracht. Het won met 2-5 VoetbalPrimeur.be wikt en weegt de prestaties van de spelers van onze Rode Duivels en deelt volgende cijfers uit.

Thibaut Courtois – 6
Was vrijwel kansloos bij het eerste doelpunt van Estland en daarop ook zo goed als werkloos voor de rest van de partij. Eén keertje zag hij er niet al te best uit na een vreemde situatie voor doel en zorgde hij bijna voor een eigen doelpunt van Boyata.

Toby Alderweireld – 5,5
Heeft dit seizoen nog geen partij gespeeld na zijn transfer richting Qatar en dat was er ook aan te zien. De verdediger – die de leider moet zijn achterin – miste duidelijk nog wat wedstrijdritme en was zoekende. Bij het openingsdoelpunt van Estland was hij ook iets te afwachtend.

Jason Denayer – 5
Kende achterin aanvankelijk geen moeilijke partij, maar liet zich bij het tweede doelpunt van Estland te makkelijk uitspelen.

Dedryck Boyata – 4
Kreeg de voorkeur op Zinho Vanheusden, maar echt overtuigend was het niet. De verdediger van Hertha BSC zag er bij het weinige werk dat hij moest doen niet altijd even secuur uit. Een wedstrijd om snel te vergeten voor Boyata.

Alexis Saelemaekers – 6,5
Geen Timothy Castagne of Thomas Meunier, maar wel Saelemaekers in de basis. Na een slechte inspeelpass op Vanaken wist Estland te scoren en kende hij geen al te best begin. De flankspeler probeerde zich wel te herpakken en wist dat ook grotendeels te doen, al zagen zijn voorzetten er niet altijd even goed uit. Had ook wat pech met een goed geplaatst schot op de deklat.

Axel Witsel – 7
Zoals altijd de regisseur bij de Rode Duivels. Dirigeerde het spel en deed ook defensief zijn duit in het zakje. Een goede prestatie van de middenvelder, die opnieuw bewees hoe belangrijk hij is voor de nationale ploeg.

Hans Vanaken – 7,5
Door onder meer een lichte blessure van Youri Tielemans kreeg hij zijn kans bij de Rode Duivels. Viel ook helemaal niet uit de toon. Ging deels in de fout bij het openingsdoelpunt, maar wist zich vlot te herpakken. Speelde een belangrijke rol in het spel en wist ook voor de gelijkmaker te zorgen en hielp Lukaku met een assist. Hij kon er ook nog twee extra bijschrijven na goede passes op Axel Witsel en Christian Benteke. Zij vergaten echter te scoren.

Yannick Carrasco – 6
Door de blessure van Thorgan Hazard en de terugkeer van Eden Hazard als linkerflankspeler, maar echt overtuigend was het alweer niet. Vrij slordig en nooit echt helemaal in de partij. Wist dan toch wat glans te geven aan zijn partij met een schitterende voorzet en assist voor Thomas Foket.

Leandro Trossard – 6,5
Hij was één van de verrassingen in de basis. Het was even zoeken voor de flankspeler en kwam naarmate de wedstrijd vorderde beter in de partij. Af en toe talmde hij wel te veel bij zijn acties, maar zal zeker een extra optie geworden zijn voor Martinez.

Eden Hazard – 6,5
Op zoek naar speeltijd na opnieuw een moeilijk seizoensbegin bij Real Madrid. Bewees opnieuw hoe belangrijk hij kan zijn voor de Rode Duivels met de assist bij de gelijkmaker, maar is duidelijk nog steeds op zoek naar de beste vorm. We hebben al beter gezien van de kapitein van de Rode Duivels, al was het toch een bemoedigende partij.

Romelu Lukaku – 8
Voor de wedstrijd gaf Marc Degryse al aan dat Lukaku meerdere doelpunten ging scoren. De aanvaller stelde niet teleur. Lukaku kreeg amper ruimte van de verdedigers van Estland, maar wist toch voor doelpunten te zorgen. Opnieuw een goede prestatie van onze topschutter aller tijden tegen het kleine voetballand.

Thomas Foket – 6,5
De invaller van Saelemaekers en toonde al snel dat hij er flink wat zin in had. Veel doorzettingsvermogen, veel loopwerk en daarvoor ook beloond met een doelpunt.

Albert Sambi Lokonga – 6
Debutant bij de Rode Duivels, die dan toch zijn eerste minuten kreeg. Speelde in de rol van Vanaken en deed dat naar behoren. Smaakte naar meer.

Christian Benteke – 5
Gaf voor de wedstrijd aan dat hij meer minuten wilde krijgen bij de Rode Duivels en werd op zijn wenken bediend door Martinez. Hij verving Lukaku, maar zorgde duidelijk voor een niveauverschil Wist amper iets aan te vangen met de weinige ruimte en vergat te scoren na een goede inspeelpass van Hans Vanaken.

Dodi Lukebakio – te laat ingevallen voor beoordeling

Leander Dendoncker – te laat ingevallen voor beoordeling

Welke cijfers geef jij de spelers van de Rode Duivels? Zet het in de comments!