'Bij vertrek Martinez kan Henry het roer overnemen bij de Rode Duivels'

'Bij vertrek Martinez kan Henry het roer overnemen bij de Rode Duivels'

02-09-2021 20:30
15

Bondscoach Roberto Martinez heeft het de laatste maanden niet makkelijk gekregen en kreeg ook stilaan flink wat kritiek na een matig EK. Voor de Spanjaard worden het dus enkele belangrijke examens de komende interlands. Slaagt hij niet, lijkt er ook al een opvolger klaar te staan.

Voor de WK-kwalificatiecampagne worden er weinig problemen voorspeld voor onze Rode Duivels, maar in de Nations League in oktober moet er wel opnieuw gepresteerd worden. In de halve finales wacht Frankrijk. Een succes kan voor rust zorgen, maar een minder resultaat zou weleens slecht nieuws kunnen betekenen voor onze bondscoach.

Zo zal Martinez opnieuw flink onder druk worden gezet en is het ook niet uitgesloten dat de KBVB toch naar een nieuwe bondscoach kijkt. Volgens Het Laatste Nieuws bestaat de kans dat Thierry Henry – die recent nog bijtekende – dan het roer (even) overneemt bij de Rode Duivels. De Fransman ligt namelijk goed in de groep én kent de spelers door en door. Redenen voor de KBVB om Henry nu al als kandidaat-opvolger te zien van Martinez.