Ronaldo heeft Portugees trainingskamp verlaten en meldt zich al bij United

Ronaldo heeft Portugees trainingskamp verlaten en meldt zich al bij United

02-09-2021 17:34

Cristiano Ronaldo heeft het trainingskamp van Portugal verlaten. De aanvaller heeft toestemming gekregen om eerder weg te gaan, aangezien hij in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland (2-1) tegen een schorsing aanliep.

CR7 scoorde twee keer tegen de Ieren en verbrak daarmee het doelpuntenrecord van Ali Daei, maar liep ook tegen een gele kaart op. Dat betekent dat de superster niet mee kan spelen in het WK-kwalificatieduel dat de Portugezen volgende week dinsdag tegen Azerbeidzjan afwerken. De voetbalbond meldt dan ook op de website dat Ronaldo toestemming heeft gekregen om het trainingskamp te verlaten en zich bij Manchester United, zijn nieuwe club, te melden.

Ronaldo kon toch niet meer ingezet worden en zal dus ook het vriendschappelijke treffen met Qatar van komend weekend aan zich voorbij laten gaan. In plaats daarvan kan hij gaan meetrainen bij United om klaar te zijn voor de hervatting van de Premier League. The Mancunians spelen op zaterdag 11 september namelijk een thuiswedstrijd tegen Newcastle en gaan drie dagen later in het kader van de Champions League-groepsfase op bezoek bij Young Boys.