Cercle kan zich niet weren tegen Utrecht, dat weer Belgisch slachtoffer maakt

02-09-2021 17:09
1

Cercle Brugge heeft geen goed gevoel overgehouden aan haar oefenwedstrijd tegen FC Utrecht. In de Galgenwaard wonnen de Nederlanders verdiend met 3-1. Pas in de laatste minuten lukte Cercle een eerredder.

Na een studieronde nam Utrecht het oefenduel resoluut in handen. Plots vielen de mogelijkheden als rijpe appels van de bomen, maar Sébastien Bruzzese weigerde lange tijd kopje onder te gaan. In het slot van de eerste helft was het dan toch raak voor Utrecht. Mike van der Hoorn werkte van dichtbij de openingstreffer in doel: 1-0.

Na de onderbreking veranderde het spelbeeld nauwelijks. Utrecht eiste de bal op, ging op zoek naar een geruststellende voorsprong en vond die nog voor drie kwart wedstrijd. Benaissa Benamar en Mohamed Mallahi waren de gevierde mannen. In het restant van de partij kon Utrecht dan eindelijk wat gas terugnemen, waardoor ook Cercle haar neus eens aan het venster kon steken. Een tiental minuten voor affluiten nam Thibo Somers de ereredder voor zijn rekening.

Verder kwam De Vereniging niet meer. Utrecht schrijft zo een 3-1-zege bij, de zoveelste oefenmatch tegen een Belgische tegenstander die niet verloren gaat. Het is nu al voor de achtste keer (!) sinds het huidige seizoen op gang getrapt werd, dat de Domstedelingen een ploeg uit onze contreien het hoofd wist te bieden.