Sint-Truiden verliest na leerrijke oefenwedstrijd nipt van Fortuna Düsseldorf

Sint-Truiden verliest na "leerrijke" oefenwedstrijd nipt van Fortuna Düsseldorf

02-09-2021 16:37

Net als een heleboel andere clubs uit de Jupiler Pro League maakt Sint-Truiden van de interlandperiode gebruik om oefenduels af te werken. Donderdagmiddag kwam het in actie tegen Fortuna Düsseldorf. De club uit de 2. Bundesliga haalden het met het kleinste verschil: 1-0.

Hoewel het om een vriendschappelijke wedstrijd ging, legden zowel STVV als Düsseldorf van in het begin een hoog tempo op. De Duitsers creëerden ook binnen de openingsminuten de eerste kans, maar die geraakte niet tussen het kader. Pas op het half uur konden De Kanaries eens gevaarlijk zijn na een doorsteekpass van Liberato Cacace. De vijandige doelman verhinderde echter de doelpoging van Taichi Hara, die zijn debuut vierde.

Na de pauze golfde het spel verder op en neer. Veel doelrijpe mogelijkheden vielen niet uit de lucht, waarop Rocco Reitz Düsseldorf een handje besloot te helpen. Zijn te korte terugspeelbal leidde de openingsgoal van Dawid Kownacki in. STVV had nog een half uur om te reageren, maar slaagde daar nauwelijks in. Integendeel, een alerte Kenny Steppe moest nog enkele keren de meubelen redden.

Toch spreekt de website van Sint-Truiden van een "leerrijke" wedstrijd. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met het debuut van Hara, evenals de terugkeer van Tatsuya Ito. Die vierde zijn wederoptreden nadat hij uitgevallen was in de voorbereiding.