AGF bedankt Anderlecht voor terugkeer Bundu: Hier heeft hij doorbraak gevierd

AGF bedankt Anderlecht voor terugkeer Bundu: "Hier heeft hij doorbraak gevierd"

02-09-2021 16:20
3

RSC Anderlecht wist op de slotdag van de zomermercato toch nog een toekomst te vinden voor Mustapha Bundu, die in Brussel geen perspectief meer had. Ex-club AGF Aarhus heeft hem overgenomen op huurbasis, weliswaar met een aankoopoptie. Dat stemt alle partijen tot tevredenheid.

Op de website van AGF reageren enkele hoofdrolspelers op de last-minute deal rond Bundu. Eerst mag sportief directeur Stig Inge Bjørnebye zijn zegje doen. Naar eigen zeggen is hij "blij". "Hier bij AGF heeft hij eerder zijn kwaliteiten laten zien en zijn doorbraak gevierd in de Superligaen", klinkt hij. De Denen zochten naar een "offensieve toevoeging met snelheid en kracht", wordt de 'nieuwkomer' omschreven.

Uiteraard mag ook Bundu zelf zijn oordeel vellen. Hij spreekt van "het juiste moment om terug te keren". "Iedereen weet hoeveel AGF voor mij en mijn loopbaan betekent", zegt Bundu. Hij kijkt er dan ook erg naar uit om zich voor de tweede keer uit te leven in het truitje van zijn werkgever.

In het seizoen 2019-2020 maakte Bundu acht competitietreffers voor AGF. Dat bleek voldoende om een transfer naar Anderlecht af te dwingen, maar bij paars-wit kon hij zich nooit doorzetten. Vorig seizoen maakte hij ruim 400 minuten in de Jupiler Pro League, deze jaargang bleef dat aantal steken op één kwartiertje. Scoren kon hij niet voor Anderlecht.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie