Advocaat en Irak beginnen goed aan route naar Qatar: knap punt in Zuid-Korea

Advocaat en Irak beginnen goed aan route naar Qatar: knap punt in Zuid-Korea

02-09-2021 16:10

Dick Advocaat heeft zijn eerste wedstrijd als bondscoach van Irak gelijk gespeeld. Op bezoek bij Zuid-Korea, dat één van de favorieten is in de Aziatische kwalificatiepoule, bleef het bij 0-0. De voormalige oefenmeester van de Rode Duivels verraste eind juli vriend en vijand door bij Irak aan de slag te gaan.

Er zijn twee poules met zes Aziatische landen en de nummers één en twee van die poules gaan naar het WK. De nummers drie spelen in de play-offs om het vijfde en laatste ticket. Met Zuid-Korea trof de ploeg van Advocaat de op papier sterkste tegenstander, want verder zitten ook Iran, Libanon, Syrië en de Verenigde Arabische Emiraten in de groep.

Komende dinsdag staat een 'thuiswedstrijd' voor Irak op het programma. Die wedstrijd zal niet in het eigen land, maar in Qatar gespeeld worden. In het Khalifa International Stadium in Doha worden dan de degens met Iran gekruist. Dat land is een andere favoriet in de poule van Advocaat en de zijnen, maar werd eerder in de kwalificatiereeks al eens geklopt door Irak.