FC Transfervrij: deze Belgen kunnen nog gratis opgehaald worden

FC Transfervrij: deze Belgen kunnen nog gratis opgehaald worden

02-09-2021 11:15 Laatste update: 04-09-2021 15:40
8

De transferperiode is afgelopen, maar de vrije spelers mogen natuurlijk nog altijd tekenen. Deze tien Belgen zitten nog altijd zonder club en kunnen nog binnengehaald worden. Tussen haakjes staat hun laatste club.

Kevin Mirallas (33, Gaziantep)
Mirallas werd in juli nog gespot in de tribunes bij Anderlecht. Zijn entourage bevestigde dat er contact was, maar voorlopig blijft het zoeken voor Mirallas. Zijn eerdere comeback naar België was niet bepaald een succes. Mirallas speelde twee seizoenen geleden nog achttien wedstrijden voor Antwerp, waarin hij twee goals maakte.

Adrien Bongiovanni (21, AS Monaco)
Ooit werd hij gezien als een veelbelovend talent bij Monaco, maar zijn uitleenbeurten aan Cercle Brugge, AS Béziers en FC Den Bosch konden zijn moederclub niet overtuigen. Afgelopen zomer werd hij al even gelinkt aan Seraing, ook zijn geboortestad. Die deal is nog niet in orde gekomen.

Yassine El Ghanassy (31, FC Ujpest)
Stilaan een vaste waarde geworden in deze rubriek. El Ghanassy versierde na meer dan een jaar zonder club een contract bij Ujpest in Hongarije, maar daar speelde hij maar één keer mee. Het lijkt een pijnlijk afscheid te gaan worden voor El Ghanassy, toch een voormalige Rode Duivel.

Nathan Kabasele (27, Al Diwiniya)
Kabasele komt uit de jeugd van Anderlecht, waar hij niet kon doorbreken. Hij kreeg in die periode ook nog uitleenbeurten aan Westerlo, Torino, De Graafschap en Moeskroen. Afgelopen seizoen kwam hij zowaar bij Al Diwiniya in Irak terecht, maar nu is hij vrij om ergens anders te tekenen.

Nils Schouterden (32, Larnaca)
Schouterden ging eerder dit jaar zijn eerste buitenlandse avontuur aan. Bij Larnaca in Cyprus had hij het echter moeilijk om in de basis te staan. Schouterden gaf aan dat hij een terugkeer naar Eupen zeker ziet zitten, maar vanuit die hoek is er voorlopig nog geen witte rook voor hem.

Seth De Witte (33, Deinze)
Na een lange periode bij KV Mechelen en een debacle bij Sporting Lokeren kwam De Witte in Deinze terecht. In 1B krijgt hij nu geen nieuw contract meer. De defensieve middenvelder kan heel wat ervaring meebrengen, maar de vraag is of iemand van de profclubs nog voor hem gaat.

Ziguy Badibanga (29, Shakhtar Karagandy)
Badibanga is een oude bekende van bij Anderlecht. De flankspeler wisselt geniale acties af met absolute non-wedstrijden. In het afgelopen seizoen zat hij bij Karagandy in Kazachstan, maar hij speelde ook al in Griekenland, Cyprus en Moldavië. Een echte globetrotter, maar vindt hij een nieuw land?

Derrick Tshimanga (32, OH Leuven)
De ex-speler van Sporting Lokeren en KRC Genk had afgelopen seizoen geen basisplaats bij OH Leuven. Er was dan ook niet echt een reden om hem aan boord te houden. Tshimanga werd ooit gezien als een toptalent op de linksback, maar mede door blessures werd zijn groei gestuit. Nu moet hij (even?) werkloos toekijken.

Jelle Van Damme (37, Sporting Lokeren)
Is hij op voetbalpensioen of niet? Na de ondergang van Sporting Lokeren heeft Van Damme geen club meer gehad, maar afgelopen zomer werd hij wel aangeboden bij promovendus Union. De Brusselaars hapten niet, maar Van Damme lijkt toch niet uitgeblust te zijn. 

Mathias Bossaerts (25, NEC Nijmegen)
Waar is deze jongen toch gebleven? Hoe ga je van de jeugdopleiding van Manchester City naar bijna twee jaar zonder voetbal? Bossaerts werd laatst gezien in het shirt van NEC Nijmegen, maar daar is hij al weg sinds oktober 2019. De kans dat we hem ooit nog zien in profvoetbal wordt zo met de dag kleiner. 

Ook nog gratis op te halen: Hervé Matthys, Jorn Vancamp, Luis Pedro Cavanda, Hannes Smolders, Bram Castro, Merveille Goblet, Bryan Verboom, Julien Vercauteren en (is hij nog een speler?) Anthony Vanden Borre.