Moriba over 'moeilijkste maanden uit leven': 'Dat verdienen we niet'

Moriba over 'moeilijkste maanden uit leven': 'Dat verdienen we niet'

02-09-2021 10:01

Ilaix Moriba is niet te spreken over de handelswijze van FC Barcelona omtrent zijn vertrek naar RB Leipzig. De middenvelder stelt dat er veel leugens zijn verkondigd over de werkelijke reden van zijn vertrek bij de Catalaanse club.

"Mensen binnen de club Barcelona hebben veel dingen gezegd die niet waar zijn. Wij hebben hier niet op kunnen en willen reageren, omdat we nog altijd veel respect hebben voor Barcelona", vertelt Moriba in gesprek met Marca.

"De afgelopen maanden waren de moeilijkste van mijn leven. Mijn familie en ik hebben veel beledigende berichten ontvangen. Dat verdienen we niet", vervolgt Moriba. "De fans hebben mij bij Barcelona altijd gesteund, maar de afgelopen tijd wisten ze niet hoe ze zich horen te gedragen."

Moriba vertelt verder dat het een eer was om samen met Lionel Messi in een team te hebben gespeeld. "Het is de droom van ieder kind om samen met Messi te spelen. Wat hij heeft gedaan is ongelofelijk. Wanneer we opnieuw tegen elkaar spelen zal ik hem de hand schudden. Maar na het eerste fluitsignaal is de vriendschap over. Ik zal dan alles geven voor Leipzig."

FC Barcelona ontving zestien miljoen euro voor het opleidingsproduct. Dat bedrag kan door bonussen oplopen naar 22 miljoen euro.