Dessers: Minder aan bod gekomen bij Genk, maar wel veel beter geworden

Dessers: "Minder aan bod gekomen bij Genk, maar wel veel beter geworden"

01-09-2021 20:15
12

Cyriel Dessers wordt voor de rest van het seizoen door KRC Genk verhuurd aan de Nederlandse topclub Feyenoord. Woensdag stelde de spits zichzelf voor aan het Feyenoord-legioen. 

Dessers zal met het rugnummer 33 gaan spelen in de Kuip. De spits was al langer op zoek naar meer speeltijd, maar moest wachten tot 'Transfer Deadline Day' voor verlossing. “Maar de gesprekken met Feyenoord waren al langer aan de gang. Ik heb vorige week al gesproken met trainer Arne Slot. Zijn verhaal klonk goed. Later is mijn zaakwaarnemer met de club gaan praten."

Er waren echter ook andere geïnteresseerden in Dessers. "Ik was deze week letterlijk al op weg naar CD Leganés in Spanje. Toen kwam Feyenoord en daar wilde ik heel graag heen. Dus toen heb ik me omgedraaid en ben ik naar Rotterdam gegaan. Feyenoord speelt leuk voetbal."

De spits weet ook waar zijn kwaliteiten liggen. "Ik kan doelpunten maken, ik heb loopacties en ik weet hoe ik druk moet zetten. Ik denk dat het hier kan klikken." In het seizoen 2019-2020 speelde Dessers ook in de Eredivisie, toen voor Heracles. Hij maakte toen 18 goals in 29 wedstrijden. 

Bij Genk liep het echter niet zo'n vaart voor Dessers. "Bij Genk kwam ik minder aan bod, maar ik ben er wel veel beter geworden. Genk heeft echt een heel sterke ploeg. Op Champions League-niveau. Is Genk beter dan Feyenoord? Dat is moeilijk te zeggen."