Vanheusden over het WK: Dat is mijn droom en daar werk ik elke dag hard voor

Vanheusden over het WK: "Dat is mijn droom en daar werk ik elke dag hard voor"

01-09-2021 19:00

Zinho Vanheusden maakte deze zomerperiode de overstap van Standard naar het Internazionale, dat hem dit seizoen stalt bij Genoa CF. Hij zag die transfer ook bekroond worden met een selectie voor de Rode Duivels. Woensdag verscheen de jonge verdediger op de persconferentie. 

Daar had Vanheusden het onder andere over een gelijkenis tussen de Rode Duivels en zijn nieuwe werkgever Genoa. "Bij Genoa spelen we net als bij de Rode Duivels in een driemansdefensie. Ik denk dat dat positief is voor mij. Op training bij Genoa werken we daar superhard aan. Zo leer ik veel bij", citeert Sporza

Vanheusden kende in het verleden ook al het nodige blessureleed. Daar hoopt hij nu van bespaard te blijven. "Ik hoop dat ik nu blessurevrij kan blijven en dan is het mijn bedoeling om vanaf nu bij de nationale ploeg te blijven. Het is mijn doel om met de Rode Duivels naar het WK te gaan. Dat is mijn droom en daar werk ik elke dag hard voor."

Het mag dus duidelijk zijn dat Vanheusden er maar al te graag bij zou zijn op het WK en daar kan zijn overstap naar de Serie A misschien wel bij helpen. "Ik kan er elke week in een sterke competitie spelen, tegen goeie spelers. Op die manier word ik sterker. Als ik er toch niet bij ben bij de nationale ploeg is het mijn eigen schuld omdat ik dan niet goed gepresteerd heb. Die druk leg ik mezelf op."