Martinez selecteerde niet door, maar moet het nu toch doen zonder 9 EK-gangers

Martinez selecteerde niet door, maar moet het nu toch doen zonder 9 EK-gangers

01-09-2021 18:15
7

De Rode Duivels nemen het donderdag op tegen Estland. Opvallend, in het WK-kwalificatieduel moet Roberto Martinez het doen zonder negen EK-gangers. En dat komt niet omdat Martinez heeft doorgeselecteerd.

Martinez doet al jaren een beroep op haast altijd dezelfde spelers. Om het WK te halen, wil de bondscoach ook bij zijn vertrouwde namen blijven. Dat zal evenwel tegen Estland niet helemaal mogelijk zijn.

Er zijn momenteel heel wat Rode Duivels die kampen met blessureleed. Jérémy Doku, Dries Mertens, Kevin De Bruyne en Nacer Chadli werden wegens een blessure niet geselecteerd. Simon Mignolet keerde onlangs terug van een blessure, maar krijgt van de bondscoach de mogelijkheid om bij Club Brugge verder aan te sterken.

Woensdag liet de Belgische voetbalbond dan weer weten dat Jan Vertonghen en Thomas Meunier niet fit zijn om te spelen tegen Estland. Martinez moet dus verplicht voor andere namen kiezen. Timothy Castagne, die op het EK uitviel, neemt mogelijk terug zijn plaats in de ploeg in. Eerder deze week moest Thorgan Hazard afhakeken voor de match van donderdag.

Ook Thomas Vermaelen maakt momenteel geen deel uit van de groep. Door de coronamaatregelen in Japan kon de centrale verdediger niet afreizen naar ons land.