Nieuws uit het Duivelse kamp: zowel Meunier als Vertonghen moeten afhaken

Nieuws uit het Duivelse kamp: zowel Meunier als Vertonghen moeten afhaken

01-09-2021 17:17 Laatste update: 17:28
8

De criticasters die na het faliekant afgelopen EK vers bloed bij de Rode Duivels wilden zien, zullen de komende dagen aan hun trekken komen. Roberto Martinez zal namelijk moeten puzzelen om een basiself samen te stellen. Na een hele reeks eerdere afzeggers moeten nu ook Thomas Meunier en Jan Vertonghen verstek geven.

Het officiële account van de nationale ploeg laat weten dat zowel Meunier als Vertonghen onvoldoende fit zijn om donderdagavond in actie te komen op het veld van Estland. Of beide ervaren rotten ook out zijn voor de thuismatch tegen Tsjechië en het latere bezoek aan Wit-Rusland, is voorlopig koffiedik kijken. Al die drie duels kaderen in de WK-kwalificatiecampagne.

Vertonghen viel enkele weken geleden al uit bij SL Benfica. In de Champions-League-voorronde tegen PSV keerde de recordinternational terug bij zijn Portugese werkgever, maar mogelijk heeft dat enkele naweeën veroorzaakt. Meunier sukkelde in het seizoensbegin dan weer met een coronabesmetting en bijkomende quarantaine, al speelde hij afgelopen weekend nog 90 minuten mee bij Borussia Dortmund.

Voor beide heren, samen goed voor liefst 183 caps, heeft Martinez zeker voldoende kandidaat-vervangers bij zijn spelersgroep. Op rechts lijkt Timothy Castagne de aangewezen man, al keert die pas terug na de breuken in zijn aangezicht. Thomas Foket en Alexis Saelemaekers zijn andere opties. Achterin hebben Dedryck Boyata, Jason Denayer en Zinho Vanheusden goede papieren.