OFFICIEEL: Beerschot houdt nog grote kuis na Deadline Day met drie vertrekkers

OFFICIEEL: Beerschot houdt nog grote kuis na Deadline Day met drie vertrekkers

01-09-2021 16:46

K. Beerschot V.A. heeft een deel van haar huiswerk laattijdig ingediend. Deze woensdag, één dag na het verstrijken van de zomerse transferdeadline, heeft de hekkensluiter uit de Jupiler Pro League nog liefst drie vertrekkers aangekondigd: Blessing Eleke, Ayrton Mboko en Jorn Vancamp.

Dat nieuws heeft Beerschot zelf bekendgemaakt via haar officiële kanalen. Vooral het vertrek van Eleke springt in het oog. De Nigeriaanse spits kwam vorige zomer nog voor een recordbedrag over van het Zwitserse FC Luzern. Op het Kiel slaagde hij er echter niet in om potten te breken. In twintig competitieoptredens maakte Blessing slechts één schamel doelpuntje. Beerschot leent hem voor één jaar uit aan het Turkse Gençlerbirligi, dat tegenwoordig in de tweede klasse uitkomt.

Daarnaast zijn ook Mboko en Vancamp geen Ratten meer. In tegenstelling tot bij Eleke werd voor dat tweetal geen overnemer gevonden. Beerschot heeft dan maar besloten om hun onderlinge overeenkomst op te zeggen. Dat betekent dat zowel Mboko als Vancamp nu als vrije speler op zoek kunnen naar een nieuwe club. Mboko is een 23-jarige rechtsachter uit Luik, terwijl Vancamp in de jeugdrangen voor RSC Anderlecht uitkwam.