'Manchester United gaat voor spitsenkoppel Haaland-Ronaldo in 2022'

'Manchester United gaat voor spitsenkoppel Haaland-Ronaldo in 2022'

01-09-2021 15:00

Erling Haaland blijft ook na Cristiano Ronaldo's terugkeer het belangrijkste doelwit van Manchester United. Dat meldt ESPN. United hoopt in 2022 een spitsenkoppel met Haaland en Ronaldo te kunnen formeren.

Manchester City, Real Madrid, Bayern München en Paris Saint-Germain hebben grote belangstelling voor Haaland, die aan het einde van het seizoen voor een gelimiteerde transfersom van 75 miljoen euro op te halen is bij Borussia Dortmund.

Manchester United zou echter de beste papieren hebben, omdat Haaland een zwak heeft voor de Engelse grootmacht. De financiële krachtsinspanning die United deed voor Ronaldo, heeft geen invloed op de transferplannen voor 2022. Sterker nog, de ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer speelt volgend jaar wellicht met het spitsenkoppel Haaland-Ronaldo.

Volgens ESPN zorgt de aanwezigheid van Ronaldo, die voor twee seizoenen heeft getekend op Old Trafford, voor een nog betere uitgangspositie voor de komst van Haaland. Bijna twee jaar geleden kon de Noorse spits (21) al naar United, maar Dortmund ging toen met hem aan de haal.