Doelpuntenfestijn op komst? Lukaku alleen kost al meer dan Estse selectie

Doelpuntenfestijn op komst? "Lukaku alleen kost al meer dan Estse selectie"

01-09-2021 13:20 Laatste update: 19:30
6

Donderdag hernemen de Rode Duivels hun WK-kwalificaties met een uitwedstrijd tegen Estland. Op papier een haalbare tegenstander, en daar zijn ze zich in Estland ook bewust van. VoetbalPrimeur.be ging op gesprek bij Estonian Football Podcast en blikte vooruit op de partij.

Met een zeven op negen staan ons land eerste in de kwalificatiepoule voor het WK in Qatar. Tegenstander Estland sprokkelde nog geen puntje en staat troosteloos laatste. Met een wedstrijd tegen de Rode Duivels in het verschiet lijkt daar op korte termijn ook geen verandering in te komen. Zo denken ze er bij Estonian Football Podcast ook over.

"Er zit geen druk op deze wedstrijd voor Estland. Iedereen weet dat België een niveau te hoog is. Het zal belangrijker zijn om de score laag te houden en af en toe eens wat kansjes te krijgen op de tegenaanval. De ploeg wil een goede uitdager zijn en zich niet laten oprollen. Als dat lukt zal het al goed zijn", vertellen de podcastpresentatoren in een exclusief gesprek.

De ambities van Estland zijn dan ook bescheiden in de groep. "De twee wedstrijden die de nationale ploeg al speelde in deze groep werden verloren. 6-2 tegen Tsjechië en 4-2 tegen Wit-Rusland. De volgende wedstrijden wordt het vooral zaak om punten proberen te pakken tegen Wit-Rusland en misschien tegen Wales in eigen huis. Als de laatste plaats vermeden kan worden zal het goed zijn. Op die prestatie kan er ook worden voortgebouwd met het oog op de toekomst."

In Estland geloven ze namelijk graag dat de toekomst rooskleuriger oogt dan nu voor de nationale ploeg. "Er is een nieuwe generatie van spelers die nu aan het doorbreken is. Ook in de nationale competitie krijgen steeds meer jongeren hun kans. We denken dan ook dat de toekomst toch mooi oogt. De standaarden en kwaliteit van het Estse voetbal zijn echt aan het verbeteren", wordt er vervolgd.

Estland moet echter nu aan de bak tegen de Rode Duivels en niet in de toekomst. Zijn er toch enkele sterke punten waar Roberto Martinez voor moet oppassen? "De meeste kwaliteit ligt voorin. Sappinen, Anier en Kirss vinden de weg naar doel makkelijk maar spelen natuurlijk wel nog gewoon in de Estse competitie. Verder is er nog ervaren rot Vassiljev die als kapitein vanop het middenveld een counteraanval op gang kan brengen", aldus Estonian Football Podcast.

De sterktes van de nationale elf zijn natuurlijk wel relatief ten opzichte van de spelers die bondscoach Martinez tussen de lijnen kan brengen. "Lukaku alleen kost al meer dan het hele Estse elftal samen", wordt er fijntjes opgemerkt. "Eerlijkgezegd kunnen we ons dan ook niet inbeelden dat België deze wedstrijd niet wint. Zeker omdat Estland het wel vaker laat afweten tegen topteams. Dan laten ze de concentratie even zakken en verliezen ze. Zeker in de verdediging gebeurt dat wel eens. Tegen een team als België kan dat natuurlijk niet."