“De supporters van KAA Gent verwachten geen knieval, wel goals van Mboyo”

“De supporters van KAA Gent verwachten geen knieval, wel goals van Mboyo”

01-09-2021 12:20
12

Ilombe Mboyo mag zich opnieuw een speler van KAA Gent noemen. Toen hij destijds vertrok uit de Ghelamco Arena was de band met de fans verre van goed. Toch krijgt Mboyo nu een tweede kans van het bestuur en mogelijk ook van de fans.

Mboyo veroverde bij Gent al snel de harten van de fans. Dat had hij te danken aan zijn spel en doelpunten. Op een gegeven moment kreeg de aanvaller ook de aanvoerdersband om zijn arm. Nadien ging het mis. Tegen Waasland-Beveren liet hij een strafschop onbenut. De fans namen Mboyo vanwege zijn gedrag op de korrel. De speler liet zich niet doen en de goede relatie was voorbij. Mboyo verliet uiteindelijk Gent.

Tijdens het slot van de zomerse transferperiode haalde Gent Mboyo terug in huis. Is alles voor de fans vergeten en vergeven? "Hopelijk is hij tot rust gekomen en kan hij ons nog wat sportieve diensten bewijzen", zegt Filip Raes, voorzitter van de Gentse supportersfederatie in Het Nieuwsblad.

Op het veld moet Mboyo dus gaan bewijzen dat hij nog belangrijk kan zijn voor de Buffalo's. "Van mij krijgt hij het voordeel van de twijfel. De supporters verwachten geen knieval, maar wel doelpunten", stelt Raes nog.