OFFICIEEL: Chelsea slaat toe, Saúl komt met optie tot koop over van Atlético

OFFICIEEL: Chelsea slaat toe, Saúl komt met optie tot koop over van Atlético

01-09-2021 00:45

Het is rond: Chelsea neemt Saúl Niguez over van Atlético Madrid. Dat maken de Champions League-winnaar uit Engeland en de Spaanse kampioen ná de transferdeadline bekend.

Chelsea huurt Saúl tot het einde van het seizoen van Atlético en betaalt daar vijf miljoen euro voor. Voor een - onbevestigd - bedrag van 40 miljoen euro kan de 26-jarige Spanjaard volgend jaar definitief overgenomen worden.

Naast Chelsea werd Manchester United deze zomer gelinkt aan Saúl, die bij Atlético nog vijf jaar onder contract staat. Met zijn salaris drukte hij zwaar op de begroting in Madrid, waardoor hij mocht vertrekken. Antoine Griezmann (naar Atlético) en Luuk de Jong (naar Barcelona) lijken nu ook een transfer te maken.

Vorig seizoen, toen Atlético landskampioen werd, was Saúl een vaste waarde. Bij het treffen met Villarreal van afgelopen zondag (2-2) begon de negentienvoudig international op de bank. In de andere twee competitieduels, waarin hij één assist gaf, kon Saúl wel rekenen op het vertrouwen van trainer Diego Simeone.

"Ik ben erg enthousiast om deze nieuwe uitdaging bij Chelsea aan te gaan", reageert Saúl op de website van zijn nieuwe club. "Blues-fans, ik ben nu een van jullie en ik kan niet wachten om het shirt te dragen, te beginnen met trainen en jullie allemaal te zien. Tot ziens!"