Op het nippertje: Groningen verkoopt Gudmundsson om 23.59 uur aan Lille

Op het nippertje: Groningen verkoopt Gudmundsson om 23.59 uur aan Lille

01-09-2021 00:17
Ligue 1 0 Reacties

De nieuwe club van Gabriel Gudmundsson is bekend: FC Groningen verkoopt de Zweedse vleugelaanvaller aan Lille OSC. Bij de Franse kampioen gaat Gudmundsson samenspelen met Amadou Onana en Jonathan David. 

Gudmundsson werd de hele zomer in verband gebracht met clubs uit de Europese subtop en één minuut voor het verstrijken van de transferdeadline is het zover: Lille, de regerend kampioen van Frankrijk, gaat met hem aan de haal. Groningen ontvangt naar verluidt zes miljoen euro, inclusief bonussen. Hij heeft een contract getekend tot de zomer van 2026.

Twee jaar geleden maakte Gudmundsson de overstap van Halmstads BK naar Groningen, waar hij door trainer Danny Buijs werd omgeturnd van vleugelaanvaller tot wingback. In totaal speelde hij 37 wedstrijden in de Eredivisie. Groningen heeft Yahya Kalley, een twintigjarige linksback van IFK Göteborg en Jong Zweden, gestrikt als vervanger.

'Geweldig compliment'
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus ziet Gudmundsson niet graag gaan, maar gunt hem de stap. "Naast dat Gabriel een op en top prof is en een hele fijne jongen om mee te werken, gaan we zijn aanvallende impulsen ook zeker missen. Aan de andere kant vervult het ons met trots dat we twee jaar terug bij zijn komst van Halmstads BK ervan overtuigd waren een goede zet te hebben gedaan. Met ons scoutingsteam hebben we de potentie van Gabriel heel goed weten in te schatten."

Fledderus ziet het als een 'geweldig compliment' dat Gudmundsson deze transfer maakt. "Daar mogen we met elkaar best wel trots op zijn, waarbij natuurlijk Gabriel zelf in de eerste plaats de credits verdient. Hij is tenslotte aan de slag gegaan met zijn talent en potentie en het is heel mooi dat wij hem daarin met onze professionals en faciliteiten hebben weten te begeleiden naar groei", zo sluit de technisch directeur van Groningen af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie