'Van de Beek was dichtbij binnenlandse huurtransfer, Solskjaer blokkeert overstap'

'Van de Beek was dichtbij binnenlandse huurtransfer, Solskjaer blokkeert overstap'

31-08-2021 23:11

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer is voor een verhuurperiode van Donny van de Beek gaan liggen. De Nederlandse middenvelder kon op Deadline Day tijdelijk naar Everton vertrekken, meldt het Algemeen Dagblad.

Van de Beek had zijn zinnen gezet op een verhuurperiode, nadat hij in de eerste competitieduels bij Manchester United geen enkele minuut speeltijd kreeg. De clubleiding van The Reds ging akkoord met zijn verzoek, ook omdat Paul Pogba door de komst van Cristiano Ronaldo naar alle waarschijnlijkheid weer op het middenveld gaat spelen.

Meerdere clubs waren in de markt voor Van de Beek. Een overgang naar Everton leek het meest voor de hand te liggen, aangezien The Toffees aan alle voorwaarden konden voldoen. Daar stak Solskjaer echter een stokje voor, door een huurtransfer van Van de Beek als 'onbespreekbaar' te betitelen, weet het AD.

Daardoor zal de 24-jarige Oranje-international in ieder geval nog het komende halfjaar voor Manchester United spelen. Ruim een jaar geleden ging Van de Beek naar Manchester voor veertig miljoen euro. In Engeland kon hij echter nooit een vaste waarde worden.