OFFICIEEL: Te min voor Anderlecht, maar na Slowaakse boerenjaar wacht nu Serie A

OFFICIEEL: Te min voor Anderlecht, maar na Slowaakse boerenjaar wacht nu Serie A

31-08-2021 22:09

La Spezia heeft op de slotdag van de transfermercato nog een oude bekende van RSC Anderlecht aan de haak geslagen. Jakub Kiwior komt de Italiaanse laagvlieger versterken. De 21-jarige verdediger tekende voor vier jaar in de laars.

La Spezia kondigt de komst van Kiwior aan op haar eigen website. Het lijkt in de Pool voornamelijk een versterking voor de toekomst te zien, al weet je maar nooit of de jongeling dit seizoen al zijn kans krijgt en/of grijpt. De voorbije jaren kwam Kiwior uit voor MSK Zilina, een club uit Slowakije. Daar was hij in de loop van 2020 helemaal ontbolsterd.

Dat heeft La Spezia dus ook gezien. Ergens zal Anderlecht niet verrast zijn, want in 2016 zag het ook wel wat in de kunstjes van Kiwior. Daarom haalden de Brusselaars hem ook weg bij GKS Tychy, een club uit zijn geboortestad. Bij Anderlecht kreeg Kiwior even de kans om mee te trainen bij de A-kern onder René Weiler, maar al snel verdween hij terug naar de jeugdelftallen. In januari 2019 trok hij de deur van Neerpede achter zich dicht.