OFFICIEEL: Oud-Heverlee Leuven doet zaken met Arsenal en strikt Rúnarsson

OFFICIEEL: Oud-Heverlee Leuven doet zaken met Arsenal en strikt Rúnarsson

31-08-2021 21:50 Laatste update: 21:54

Oud-Heverlee Leuven heeft een nieuwe doelman in de rangen. Alex Runarsson komt op huurbasis over van Arsenal. Dat maakten de Engelsen dinsdag officieel bekend.

Via de officiële kanalen stelt OHL haar kersverse aanwinst voor. Runarsson is een 26-jarige keeper die doorbrak bij het Deense Nordsjaelland, waar hij een vaste waarde was onder de dwarsligger. Bij Dijon maakte hij dan weer geregeld speelminuten in de Franse Ligue 1. Arsenal FC geloofde in zijn talent, al bleek dat niet voldoende om door te breken in Londen. Vorig seizoen mocht hij er wel vier wedstrijden in de groepsfase van de Europa League betwisten.

Runarsson komt nu op huurbasis mét aankoopoptie over van Arsenal en moet bij OHL het vuur aan de schenen van Rafael Romo leggen. Verder stond de IJslander al tien keer tussen de palen van zijn nationale elftal. Overigens is ons land Runarsson niet onbekend, aangezien hij de zoon is van ... Runar Kristinsson, de voormalige spelmaker van Sporting Lokeren. Naar IJslandse traditie werd de achternaam van Runar opgebouwd uit de voornaam van zijn vader plus het achtervoegsel -sson. Als kind verbleef Runarsson dan ook enkele jaren in ons land.