OFFICIEEL: Antwerp vindt nog wat offensieve stootkracht in Samatta (ex-Genk)

OFFICIEEL: Antwerp vindt nog wat offensieve stootkracht in Samatta (ex-Genk)

31-08-2021 23:49 Laatste update: 01-09-2021 00:02
18

Aly Mbwana Samatta gaat aan de slag bij Royal Antwerp FC. De ex-KRC Genk-spits heeft zijn handtekening gezet op de Bosuil. Antwerp huurt hem mét aankoopoptie van het Turkse Fenerbahçe.

Nadat hij KRC Genk kampioen maakte, vertrok de Tanzaniaan naar Aston Villa. Daar startte hij goed, maar kreeg hij het hoe langer hoe moeilijker. Daarom zette hij de stap richting Turkije, waar hij bij Fenerbahçe aan de slag ging. Ook daar werden geen echte potten gebroken. Nu lijft Antwerp de spits in.

Bij KRC Genk werd Samatta al snel de publiekslieveling. In het kampioenenseizoen werd hij bijna topschutter en het seizoen daarna scoorde hij zowaar op Liverpool. Antwerp haalt zo haar vierde spits van deze transferzomer. Eerder wist het Michel-Ange Balikwisha, Jonas Eggestein en Michael Frey te strikken.

Opvallend: Antwerp plukt Samatta dus weg bij Fener, dat uitgerekend een tegenstander van The Great Old in de nakende groepsfase van de Europa League is. Zo heeft de oudste club van het land toch één aanvaller minder te vrezen.