UPDATE: 'Chelsea weet ook aankoopoptie te bedingen voor Saul'

UPDATE: 'Chelsea weet ook aankoopoptie te bedingen voor Saul'

31-08-2021 20:07 Laatste update: 23:23

Saúl gaat komend seizoen het shirt van Chelsea dragen, verzekert transferexpert Fabrizio Romano. De Spanjaard komt op huurbasis over van Spaans kampioen Atlético Madrid.

Chelsea gaat een huursom van vijf miljoen euro overmaken aan Atlético. Alleen 'de laatste details' moeten nog worden afgerond, zo klinkt het. Er wordt niks gemeld over een optie tot koop. Saúl zal spoedig afreizen naar Londen om zijn handtekening te zetten bij de Champions League-winnaar.

Naast Chelsea was ook Manchester United in de markt voor de 26-jarige middenvelder, die dus op Deadline Day kiest voor concurrent Chelsea. Bij Atlético heeft Saúl nog een contract dat tot de zomer van 2026 loopt.

Vorig seizoen, toen Atlético landskampioen werd, was Saúl een vaste waarde bij Los Rojiblancos. Bij het treffen met Villarreal van afgelopen zondag begon de negentienvoudig international echter op de bank. In de andere twee competitieduels, waarin hij één assist gaf, kon Saúl wel rekenen op het vertrouwen van trainer Diego Simeone.

Update: Chelsea heeft een optie tot koop bedongen op Saúl, maakt Romano bekend. The Blues kunnen hem in de zomer van 2022 voor veertig miljoen euro definitief overnemen van Atlético. Chelsea betaalt vijf miljoen om Saúl komend seizoen te kunnen huren van de Spaanse landskampioen.