OFFICIEEL: Barcelona laat Moriba dan toch gaan, RB Leipzig betaalt miljoenen

OFFICIEEL: Barcelona laat Moriba dan toch gaan, RB Leipzig betaalt miljoenen

31-08-2021 18:30

Het is officieel: Ilaix Moriba verruilt FC Barcelona voor RB Leipzig. De Catalanen ontvangen zestien miljoen euro voor het opleidingsproduct. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen naar 22 miljoen. Barça heeft ook een doorverkoooppercentage van tien procent bedongen bij de deal.

Leipzig en Barça maken op Deadline Day allebei melding van de transfer. De nummer drie van Spanje onthult ook de transfersom, bonussen en het doorverkooppercentage die bij de deal gemoeid zijn. Maandag werd al duidelijk dat Barça en Leipzig waarschijnlijk een akkoord zouden bereiken over Moriba.

De achttienjarige middenvelder zet zijn handtekening onder een vijfjarige verbintenis in Duitsland. Moriba werd ook gelinkt aan Tottenham Hotspur, maar kiest dus voor Leipzig. Die Roten Bullen zagen eerder op de dinsdag middenvelder Marcel Sabitzer naar concurrent Bayern München vertrekken.

Er is de laatste weken veel te doen geweest over Moriba in Spanje. Het talent kwam na lange tijd van onderhandelen niet tot een akkoord om zijn aflopende contract te verlengen. Naar verluidt waren de salariseisen van Moriba erg hoog. Daarop besloot Barcelona om hem uit te sluiten van wedstrijden en trainingen.