UPDATE:'Antwerp probeert bij KRC Genk voor Dessers, maar Feyenoord in polepositie'

UPDATE:'Antwerp probeert bij KRC Genk voor Dessers, maar Feyenoord in polepositie'

31-08-2021 17:58 Laatste update: 18:44
18

Cyriel Dessers moet de nieuwe spits van Feyenoord worden. Dat meldt De Telegraaf. De Rotterdammers hopen vlak voor het sluiten van de transfermarkt toe te slaan.

Dessers staat onder contract bij KRC Genk, waar hij geen deel uitmaakt van de plannen van trainer John van den Brom en de concurrentiestrijd verloor van Paul Onuachu en dit seizoen nog Iké Ugbo. Feyenoord wil hem huren, maar wacht een race tegen de klok: de transfermarkt is geopend tot middernacht.

Bronnen rond Genk melden aan De Telegraaf dat de onderhandelingen met Feyenoord de goede kant op gaan. Het papierwerk wordt nu in orde gemaakt. Voor Dessers is het ook een terugkeer naar Nederland. Bij onze noorderburen kwam hij uit voor NAC Breda, FC Utrecht en Heracles Almelo. Bij NAC en Heracles maakte hij furore door aan de lopende band te scoren, maar in dienst van Utrecht en Genk wist hij toch niet te overtuigen.

In het door corona afgebroken seizoen 2019/2020 werd Dessers samen met toenmalig Feyenoorder Steven Berghuis topscorer van de Eredivisie met zestien goals. Afgelopen weekend verloor hij zijn plek op de bank nog aan Ugbo, die inviel en scoorde.

Feyenoord toonde ook even interesse in Bas Dost, maar die lijkt Club Brugge dan toch niet te gaan verlaten.

Update: Het nieuws over Feyenoord is nog niet koud of bij Het Laatste Nieuws klinkt het dat ook Royal Antwerp FC in de dans om Dessers is gesprongen. Feyenoord wil de aanvaller één seizoen huren, maar Antwerp hoopt op een definitieve transfer. Het is ook bereid om de vraagprijs van vier miljoen euro op tafel te leggen. Opvallend, want momenteel ondergaat Aly Samatta zijn medische testen bij de club.

Update 18u40: Feyenoord lijkt de beste papieren te hebben om Dessers binnen te halen, dat meldt Het Laatste Nieuws. De club zou hem één jaar huren mét aankoopoptie. KRC Genk ziet hem ook liever vertrekken naar de Eredivisie.