OFFICIEEL: Arsenal haalt voormalig STVV-speler Tomiyasu in huis

OFFICIEEL: Arsenal haalt voormalig STVV-speler Tomiyasu in huis

31-08-2021 12:42 Laatste update: 23:47
5

Takehiro Tomiyasu staat voor een overgang naar de Premier League. De voormalige speler van STVV is immers op weg naar Arsenal. De ploeg uit Londen betaalt naar verluidt 20 miljoen euro aan Bologna, de huidige werkgever van de Japanner.

In januari van 2018 haalden de Japanse eigenaren van STVV Tomiyasu naar ons land. Bij de Kanaries maakte de centrale verdediger naam voor zichzelf. In de zomer van 2019 versierde de Japanner een transfer naar de Serie A. Bologna betaalde 7 miljoen euro aan STVV om Tomiyasu over te nemen.

Bij Bologna bewees Tomiyasu de voorbije maanden dat hij een niveau hoger aan kan. Eerder was hij al in beeld bij Tottenham, maar het is uiteindelijk Arsenal dat met Tomiyasu aan de haal gaat. De Engelse ploeg gaat 20 miljoen euro op de rekening van Bologna storten om de speler over te nemen.

Tomiyasu bereikte ook al een akkoord met Arsenal. Hij zal zijn handtekening onder het contract tot 2026 zetten en zo ploegmaat worden van Sambi Lokonga. Tomiyasu mag bij Arsenal na de interlandbreak stevig aan de bak. Arsenal won dit seizoen nog geen duel en staat na drie wedstrijden laatste in de Premier League.

Update: Het Nieuwsblad meldt dat STVV een percentage op de doorverkoop heeft na de transfer van Takehiro Tomiyasu. Bologna krijgt naar verluidt zo’n 20 miljoen euro en dat betekent een som tussen de één en twee miljoen euro voor STVV.

Update: De transfer van Tomiyasu is officieel. Dinsdagavond vlak voor het sluiten van de transfermarkt kondigde Arsenal de komst van de Japanner aan.